1-O プッチダモン州知事特別テレビ演説

「そうじゃない。 あなたは多くのカタルーニャ州住民を失望させた。」

プッチダモン州知事は4日、ちょうどフェリペ6世国王の特別テレビ演説から24時間後同じく特別演説を行い、国王を指して「そうじゃない。 あなたは多くのカタルーニャ州住民を失望させた。」と語り、「人々は貴方からの対話と合意への訴えを期待していた。」と付け加えた。

 //pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

「国王は、何も考えていない中央政府のように、意図的に多くのカタルーニャ州住民を無視した。」と発言し、国王の演説を批判した。

 

また、「国王は憲法が拘束する司法の役割を持っていない。」と発言した。

 

州知事はカタルーニャ州全土で多くの人が、1-Oの中央政府からの抑圧に抗議するために市庁舎前の広場に集まったことを指摘し「我々は一体であり、常に礼儀正しく平和に行動しようとしています。」 「昨日抗議した人々は、スペインの国旗やエステラーダ旗(カタルーニャ州の独立のシンボル旗)を掲げ、共有し、暴力と不当な警察の行為を批判していた。 あなた方はこのような市民的態度ですべての人が共有できる素晴らしさを知らない。」

 

中央政府の話題になると、州知事の声のトーンは変わり「人々が表現し決定することをすべて妨げるべきであると思う人がいる。」「我々は机の上で議論すべき仲裁の選択肢から、何一つ中央政府から良い返事を受け取っていない。 おそらく正直に言って、この紛争の原因となる、カタルーニャ州内外およびスペイン国内外から送られる要求に応えないことは重大な無責任である。」

 

「日曜日(10月1日)は我々は困難と前例のない抑圧の中で住民投票ができた。」「カタルーニャ州政府機関が投票の結果を適用した時、我々は最高の顔を我々の国に教えることができるでしょう。」

 

(注意 演説中一度も「独立」という単語を使用していません)

Benvolguts i benvolgudes compatriotes,
Venim d’uns dies especialment intensos, carregats d’emocions i de vivències que ens
quedaran gravades a la memòria. Una vegada més, el poble de Catalunya va demostrar ahir que està unit, que és un sol poble, que fa pinya en la defensa dels valors de la democràcia, i ho va fer de la manera com sempre fem i volem fer les coses: amb civisme i en pau. Hi va haver imatges molt simbòliques que ajuden a entendre aquesta idea de fraternitat i transversalitat amb què Catalunya afronta els seus reptes nacionals: persones amb banderes
d’Espanya i banderes estelades compartint agermanadament una mateixa causa. El rebuig a
la violència, el rebuig a les càrregues injustificables de les forces policials contra població civil pacíficament concentrada i la defensa dels drets civils que ens són elementals.
En aquest sentit voldria posar en molt de valor l’actitud dels centenars de milers de catalans i
catalanes que ahir us vau mobilitzar en una aturada sense precedents al nostre país. Ho vau fer sense incidents, superant pors i amenaces i, sobretot,
essent fidels a l’actitud pacífica amb
què ens volem expressar sempre. Per això ens hem de sentir forts si estem units i ens mantenim en aquesta actitud. Per més violència que hi vulguin posar alguns, fet que no és acceptable enlloc i que ha estat rebatut per molta gent i rebut amb molta preocupació a Europa, nosaltres ens hem de mantenir com un sol poble. Amb diferències, amb discrepàncies, amb errors i, a vegades, perquè també ens ho hem de dir, amb grans encerts. No deixeu que ens ho malbaratin els qui, per impotència,
per por o per covardia, ens voldrien d’una altra manera. No sabeu l’admiració que com a poble
estem recollint arreu del món per aquesta actitud tan cívica i tan compromesa. Per desgràcia no tothom voldria que les coses ens anessin bé. Hi ha qui pretén presentar la reivindicació catalana com una cosa il·legítima, il·legal i criminal. Hi ha qui pensa que perseguir
urnes, paperetes i votants és una exigència inexcusable de l’estat de dret, i que tot s’hi val per
impedir que un poble es pugui expressar i pugui decidir. Estiguem tots molt tranquils i serens,
i sobretot molt reconfortats: el que hem fet, el que estem fent i el que farem és el que d’altres pobles ja han fet i d’altres pobles faran en el futur. Seguim un camí dem
ocràticament marcat per la voluntat dels ciutadans, i això enlloc de ser combatut hauria de començar a ser comprès i a ser respectat. Por eso quiero dirigirme a los ciudadanos españoles que en estos días han expresado su compromiso con las demandas de los catalanes; ciudadanos que nos han enviado su amistad y su solidaridad muy valiosa en los momentos que estamos viviendo. Seguramente las autoridades españolas deberían explicar mejor lo que ocurre en Catalunya, con visiones más ponderadas que ayudaran a entender un problema político que sabemos que es complejo. Sin embargo, agradezco el esfuerzo que nos consta directamente de mucha gente para acompañar al pueblo catalán en sus reivindicaciones. Somos un solo pueblo, que ama las lenguas que habla, que no tiene ningún problema con las identidades, las nacionalidades y

las culturas, que quiere continuar contribuyendo al desarrollo del Estado español y que jamás va a prescindir de la enorme riqueza que representa la pluralidad. Som, en efecte, una societat enormement cohesionada en la diversitat. Per això el missatge
que el cap de l’Estat va voler adreçar a una part de la població no el podem compartir ni
acceptar. El rei fa seu el discurs i les polítiques del govern Rajoy que han estat catastròfiques en relació amb Catalunya, i ignora deliberadament els milions de catalans que no pensem com ells. Ignora deliberadament els catalans que han estat víctimes d

una violència policial
que ha glaçat el cor a mig món. El rei va perdre ahir una oportunitat d’adreçar
-se a tots els ciutadans a qui deu la corona, i als quals deu el respecte perquè així li encomana la Constitució. Una Constitució que li atorga un paper moderador que en cap cas no ha tingut, i que ahir va declinar amb duresa. Tampoc no ha tingut interès a conèixer l
’opinió i la visió del
Govern de la Generalitat
en cap moment d’aquesta crisi, i ha acceptat assumir un rol inadequat
que només busca aplanar les decisions que el Govern espanyol fa temps que estudia per tal de liquidar les aspiracions de sobirania del poble català. Unes aspiracions que no dubta a tractar com a criminals i il·legítimes, i contra les quals usa recursos sense límit. Voldria adreçar-me directament a Sa Majestat, en la llengua que sé que coneix i parla: així no.
Amb la seva decisió d’ahir vostè

va decebre molta gent a Catalunya, que l’aprecia i que l’ha
ajudat en moments difícils de la institució. Gent que esperava de vostè un altre to i una apel·lació al diàleg i a la concòrdia. Com a president de la Generalitat crec necessari adreçar-me al conjunt de la ciutadania, a tothom, pensi com pensi, per garantir el compromís del govern que presideixo de protegir el conjunt dels ciutadans, de vetllar pels seus drets a expressar-se lliurement i de respectar les seves decisions. Ho farem amb el compromís
que vam assumir a l’inici del mandat. Un compromís de fer
-ho
amb una porta oberta sempre al diàleg i al respecte cap a l’altre. No ens mourem d’aquí, i vull garantir als ciutadans que m’esteu escoltant que el meu govern no es desviarà ni un mil·límetre
del compromís de pau i serenor, però alhora de fermesa, amb què volem fer les coses. Per això reitero el que ja vaig dir dilluns: aquest moment demana mediació. Hem rebut diverses propostes en les darreres hores, i en rebrem més: totes elles coneixen de primera mà la meva disposició a emprendre un procés de mediació. Ho reiterarem tantes vegades com faci falta. Pau, diàleg i acord formen part de la cultura política del nostre poble. Tanmateix
no hem rebut mai cap resposta positiva per part de l’Estat a cap de
les opcions de mèdiació que ja hi ha sobre la taula, i crec, amb tota sinceritat, que torna a ser una greu irresponsabilitat
no atendre els precs que envien gent de dins i de fora de Catalunya i de l’Estat per tal que aquest conflicte s’encarrili des de l
a política i no des de la policia. Avui tenim més a prop que ahir el nostre desig històric. Diumenge vam aconseguir fer un
referèndum enmig d’un oceà de dificultats i d’una repressió sense precedents; ahir vam donar un exemple en el seguiment de l’aturada
general; i estic segur que en els propers dies tornarem a ensenyar la millor cara del nostre país quan les institucions de Catalunya haguem
d’aplicar el resultat del referèndum.

Mentrestant mantinguem la confiança i l’aïllament a tota provocació i a tota i
ntenció de violència. Ni la volem a casa ni la volem enlloc. Fem-nos forts en la dignitat i serem un poble capaç de fer possible el somni que es propos

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中